Konto serwisowe jest nam niezbędne do wykonania w Twoim sklepie zleconej nam usługi jak instalacja lub diagnostyka aplikacji czy szablonu. Takie dedykowane konto administratora jest najbezpieczniejszą dla Ciebie formą udzielenia dostępu do Twojego sklepu. Konto z ograniczonymi uprawnieniami, może być przez Ciebie nadzorowane i usunięte gdy nie będzie już potrzebne.
Instrukcja pokazuje, jak utworzyć nową grupę administratorów oraz dodać użytkownika z odpowiednimi uprawnieniami do obsługi sklepu.

1: Przejdź do panelu administracyjnego
Przejdź do panelu administracyjnego swojego sklepu.

2: Kliknij "Ustawienia"

3: Kliknij "Ogólne"

4: Kliknij "Administratorzy sklepu"

5: Kliknij "Więcej"

6: Kliknij "Dodaj grupę administratorów"

7: Wpisz "Pomoc Techniczna" w polu "Nazwa"

8: Kliknij "Zapisz i wróć do listy"

9: Kliknij ikonę "Akcje" przy nowej grupie

10: Kliknij "Lista administratorów"

11: Kliknij "Dodaj administratora"

12: Wpisz "ShopGadget" w polu "Imię i nazwisko"

13: Wpisz "serwis@shopgadget.pl" w polu "Login"

14: Wpisz "serwis@shopgadget.pl" w polu "E-mail"
Wprowadź silne hasło. Nie wysyłaj nam hasła.

15: Kliknij "Zapisz i wróć do listy"

16: Kliknij "Uprawnienia"
Grupa nie powinna mieć uprawnień do Sprzedaży, Klientów oraz Raportów.

17: Ustaw uprawnienia "Asortyment" na "odczyt, dodawanie, edycja"

18: Ustaw uprawnienia "Zawartość" na "odczyt, dodawanie, edycja, usuwanie"

19: Ustaw uprawnienia "Narzędzia" na "odczyt, dodawanie, edycja, usuwanie"

20: Ustaw uprawnienia "Konfiguracja" na "odczyt, dodawanie, edycja, usuwanie"

21: Ustaw uprawnienia "Konfiguracja (wygląd)"

22: Ustaw uprawnienia "Konfiguracja (rozliczenia)"

23: Kliknij "Zapisz i wróć do listy"

24: Sprawdź efekt końcowy
Po zapisaniu zmian nowe konto administratora powinno być widoczne na liście administratorów.
Nie wysyłaj do nas ani loginu ani hasła do utworzonego konta.
Po prostu utwórz takie konto w swoim sklepie przed utworzeniem zgłoszenia do Pomocy Technicznej, a my zalogujemy się na to konto.
Nie udostępniaj tego konta innym osobom.
Gdy konto nie będzie już potrzebne ze względów bezpieczeństwa usuń to konto.